top of page

Patz vander Sloot
Masterclass Storytelling

De Kracht van Storytelling

De wereld zit vol verhalen. In eerste instantie denken veel mensen bij verhalen aan boeken, films of series op Netflix. De werkelijkheid is nog veel interessanter: we zwemmen aldoor in een zee van verhalen. Van de mensen om ons heen, onze kinderen, van onze partners en van collega’s. Denk er maar eens over na. De verhalen vliegen ons letterlijk om de oren, verhalen vertellen is stiekem onze favoriete manier van communiceren. 

Goed vertelde verhalen kunnen mensen in beweging brengen. Dat komt simpelweg omdat onze hersenen verhalen beter kunnen verwerken. Ga maar na: verhalen kunnen jarenlang blijven hangen terwijl we moeten zwoegen om losse data te onthouden. Niet gek dat verhalen aan de basis van veel grote veranderingen liggen. John F. Kennedy bracht een natie in beweging door zijn ‘We're gonna put a man on the moon’ speech. Denk ook eens aan hoe de populariteit van F1races steeg toen de interne strijd tussen de coureurs meer zichtbaar werd gemaakt.

 

Onze wereld zit vol momenten waarin je mensen moet overtuigen. Van een salesgesprek tot een PowerPointpresentatie. Maar ook in je persoonlijke leven. Hoe geweldig zou het zijn als ook jij goede verhalen zou kunnen vertellen? Als je je doelen in verhalen kunt vatten die bij mensen blijven hangen? 

 

Voormalig reclameman en verhalenmaker Patz van der Sloot pakte alle verhalenkennis die hij in zijn leven had opgedaan en onderzocht hoe je dit op een makkelijke en praktische manier kan toepassen om je eigen communicatie en presentaties te transformeren in verhalen die resoneren. Het resultaat: een inspirerende masterclass die hij inmiddels aan veel communicatie professionals en creatieven in binnen- en buitenland heeft mogen geven. Zou dat ook iets voor jou kunnen zijn?

Anchor 1
bottom of page