top of page
patzportret_lab.jpg

Over Patz

 

Na een carrière in de reclamewereld heeft Patz van der Sloot (geboren in Delft in 1964) de laatste jaren gewerkt aan een oeuvre aan verhalen voor volwassenen, jongeren en kinderen. Deze verhalen kwamen tot leven in boeken, audioverhalen en podcasts, films, series, beeld- en fotoseries, en zelfs in de vorm van spellen en publieksruimtes.

 

Wat zijn aanpak zo bijzonder maakt in Nederland, is dat hij doorgaans verhaalconcepten ontwikkelt (verhalen vormen altijd het vertrekpunt van zijn projecten) en als een dirigent samenwerkt met diverse creatieven om de verhalen tot leven te brengen.

 

Zijn liefde en kennis voor verhalen is groot. Het is dan ook geen wonder dat Patz de laatste jaren ook wordt ingeschakeld als verhaaladviseur en internationale Masterclasses Storytelling verzorgt voor marketeers, communicatie- en contentprofessionals.

 

Naast Studio Patz van der Sloot is Patz de oprichter van Fat Unicorns Games (spellen gebaseerd op verhalen) en heeft hij ook een actieve rol als beeldenmaker en fotograaf.

De wereld zit vol verhalen. In eerste instantie denken veel mensen bij verhalen aan boeken, films of series op Netflix. De werkelijkheid is nog veel interessanter: we zwemmen aldoor in een zee van verhalen. Van de mensen om ons heen, onze kinderen, van onze partners en van collega’s. Denk er maar eens over na. De verhalen vliegen ons letterlijk om de oren, verhalen vertellen is stiekem onze favoriete manier van communiceren. 

Goed vertelde verhalen kunnen mensen in beweging brengen. Dat komt simpelweg omdat onze hersenen verhalen beter kunnen verwerken. Ga maar na: verhalen kunnen jarenlang blijven hangen terwijl we moeten zwoegen om losse data te onthouden. Niet gek dat verhalen aan de basis van veel grote veranderingen liggen. John F. Kennedy bracht een natie in beweging door zijn ‘We're gonna put a man on the moon’ speech. Denk ook eens aan hoe de populariteit van F1races steeg toen de interne strijd tussen de coureurs meer zichtbaar werd gemaakt.

 

Onze wereld zit vol momenten waarin je mensen moet overtuigen. Van een salesgesprek tot een PowerPointpresentatie. Maar ook in je persoonlijke leven. Hoe geweldig zou het zijn als ook jij goede verhalen zou kunnen vertellen? Als je je doelen in verhalen kunt vatten die bij mensen blijven hangen? 

 

Voormalig reclameman en verhalenmaker Patz van der Sloot pakte alle verhalenkennis die hij in zijn leven had opgedaan en onderzocht hoe je dit op een makkelijke en praktische manier kan toepassen om je eigen communicatie en presentaties te transformeren in verhalen die resoneren. Het resultaat: een inspirerende masterclass die hij inmiddels aan veel communicatie professionals en creatieven in binnen- en buitenland heeft mogen geven. Zou dat ook iets voor jou en jouw team kunnen zijn?

1648820068792.jpeg

Joost Houben, ​ VP Customer Development Retail Unilever, OOH & eCommerce 

Patz is als wonderbaarlijke verhalenverteller de ultieme gastheer voor een avontuurlijke reis langs de elementen die elk verhaal dat impact heeft succesvol maakt. Onmisbare inzichten en een masterclass vol entertainment. 

2019-01-16 10.03.04.JPG

De Masterclasses

Storycreation in business voor teams

(1 dag)

 

In de Masterclass Storytelling/ Storycreation nemen we je eerst mee naar de basis van een goed verhaal. Aristoteles vroeg het zich meer dan 2000 jaar geleden al af; waarom werken sommige verhalen beter dan anderen?

Het unieke aspect voor bedrijven is dat we de theorie direct toepassen op jullie dagelijkse praktijk, aangezien deelnemers uit hetzelfde team deelnemen. Na de lunch stappen we dieper de praktijk in en passen we de verhaaltheorie toe op jullie real-life cases, waarbij ik jullie ondersteun met mijn uitgebreide expertise in communicatie en storytelling.

Locaties: We bieden diverse aangename locaties voor de masterclass, maar we kunnen ook binnen jou bedrijf aan de slag gaan.

Prijzen op aanvraag.

 

 

Je verlaat de Masterclass met

  • Theoretisch inzicht: Hoe zitten goede verhalen in elkaar

  • Hoe kun je op een praktische manier deze learnings toepassen in je dagelijkse praktijk?

  • Direct toepasbare tools en technieken waarmee je met je eigen communicatie (powerpoints, social media, etc) aan de slag kan.

  • Directe feedback op een van jullie eigen cases.

  • Handout.

  • Een berg inspiratie.

 

Locaties

Space to Create

Stationsplein 90, 3511 ED Utrecht.

Huis van Betekenis

Lauwerecht 10, 3514 BB Utrecht.

Of een andere locatie naar wens.

Specials

Voor bedrijven en teams bieden we speciale programma's aan. We kunnen de masterclass organiseren op inspirerende locaties, of zelfs een op maat gemaakte versie ontwikkelen die perfect aansluit bij je eigen project of ambities. Denk aan verhaalsafari's, zowel in binnen- als buitenland, waarbij we op zoek gaan naar inspirerende verhalen op wonderlijke locaties. 

Prijzen op aanvraag.

0-3.jpeg

Sikko Gerkema, Creative director, communication and brand advisor (projects / a.i.)

Patz leeft zijn hele leven al tussen verhalen. Wat je bij hem leert, daar heb je de rest van je leven profijt en vooral plezier van.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Bel Patz voor meer info:
06 52 406 004

06 52

Thanks for submitting!

bottom of page