top of page
oefening_1_v02_small.jpg
pluymlogo.png

Special: Animatieserie Familie Pluym

Studio Patz van der Sloot heeft iets met animatie. Logisch: animatie is en blijft een geweldige manier om verhalen vorm te geven. We maakten dan ook een sprongetje van vreugde toen uitgeverij Malmberg ons vroeg om een doorlopende, soapachtige animatieserie te ontwikkelen voor een ambitieus online oefenplatform voor de basisschool: Familie Pluym.

 

Samen met concept artist Leo de Wijs ontwikkelden we een animatieserie met de familie Pluym in de hoofdrol. Moeder Mirjam de luchtschippiloot, vader Ben de uitvinder, dochter Lisa de dierenvriend, zoon Daan de gamer, tante Vanessa die de lekkerste taartjes van het land bakt en last but not least de karate-opa lossen samen een eindeloze reeks uitdagingen op.  

 

Omdat we rekening moesten houden met een groot aantal afleveringen, is de wereld van de familie Pluym bijzonder rijk opgezet. Ieder personage heeft een uitgebreid achtergrondverhaal. Samen vormen die een onuitputtelijke inspiratiebron van nieuwe verhaallijnen, die dus al in hun backstory gebakken zijn.  

005_character_design_phase3_edited.jpg
Hoe zitten de episodes tussen de oefenstof?
Schermafbeelding 2021-02-19 om 13.46.21.
Afleveringen Familie Pluym
Schermafbeelding 2021-02-19 om 14.17.54.
SOK_school_extern_1.jpg
luchtschip_internal_v01.jpg
schoolklas_v01.jpg

Concept art: Leo de Wijs

dierenziekenhuis_ext_v01 (1).jpg

De afleveringen zijn verweven met de oefenstof. Iedere aflevering begint met een introductie van de uitdaging en de mogelijke oplossingen. Om te onderzoeken of de oplossingen werken, moeten kinderen eerst een serie oefenvragen maken.

 

 

One-stop-shop: van concept tot animatieserie

 

Studio Patz van der Sloot kan dankzij ons grote netwerk een dergelijke productie ook voor jou one-stop-shop realiseren. Mocht je plannen hebben in de richting van een soortgelijke productie, komen we graag langs om te kijken of we je daarbij kunnen helpen.

Familie Pluym: verhaal Patz van der Sloot , Illustraties en visual concept Leo de Wijs, animatie en post-productie Frame Order.

malmberg-logo-1.png

We zijn er trots op dat educatieve uitgeverij Malmberg (onderdeel van het Finse Sanoma) al een aantal keren op onze deur heeft geklopt om te vragen haar lesprogramma’s aantrekkelijk te maken door middel van verhalen. Van relatief kleine projecten tot prestigieuze reuzenprojecten zoals Familie Pluym, compleet met conceptontwikkeling, verhaallijnen en characterontwikkeling.

 

Malmberg is een van de vier marktleiders van educatieve uitgaves in Nederland. Dat betekent dat heel veel kinderen leuker en effectiever leren met onze verhalen. En daar zijn we natuurlijk het meest trots op!

bottom of page